Suplementy dla wegan

Suplementy dla wegan NORSAN są wytwarzane z mikro alg Schizochytrium sp. Ta mikroalga, tworzy bardzo ważne i niezastąpione dla naszego organizmu morskie kwasy tłuszczowe EPA i DHA. Weganom i wegetarianom trudno jest zastąpić wartościowe morskie kwasy tłuszczowe omega-3, EPA i DHA, które występują głównie w tłustych rybach zimnowodnych, podczas gdy konwencjonalne roślinne źródła omega-3, takie jak na przykład olej lniany, są wprawdzcie bogate w kwas omega-3 alfa-linolenowy (ALA), które jest przekształcany przez organizm ludzki w morskie kwasy tłuszczowe EPA i DHA tylko w niewielkiej części.

Dlaczego warto wybrać suplemety diety dla wegan z alg marki NORSAN:

  • Bogactwo w EPA i DHA (wiele olejów z alg zawiera tylko DHA)
  • Wysoka zawartość omega-3
  • Uzyskanie oleju w sposób jak najbardziej naturalny, bez późniejszego zwiększania stężenia kwasów tłuszczowych omega-3 w oleju.
  • Szczególnie korzystne wartości analityczne, takie jak wartość TOTOX, metale ciężkie i PCB.
  • Zrównoważenie
  • 100% vegan

Omega-3 Vegan

109,00 zł

Omega-3 Vegan kapsułki

99,00 zł

Suplementy dla wegan – 100% roślinne oleje z alg

Suplementy dla wegan NORSAN:

✓ Omega-3 Vegan (100 ml) dostaraczają 2000 mg omega-3 w dziennej porcji (1 łyżeczka), w składzie występuje olej z alg roślinnych (w 100% wegański), 1158 mg DHA, 609 mg EPA, 800 IU wegańskiej witaminy D3 a także organiczna oliwa z oliwek jako przeciwutleniacz.

✓ Omega -3 Vegan Kapsułki (60 sztuk) dostarczają 1.400 mg omega-3 w dawce dziennej (3 kapsułki), olej z alg morskich: bogaty w EPA & DHA z uprawy niskoemisyjnej i przyjaznej dla środowiska naturalnego, dodatkowo z ekstraktem z rozmarynu jako przeciwutleniaczem. Kapsułki są doskonałe dla podróżujących i nie powodują nieprzyjemnego odbijania się.

Uprawa alg jest nisko zanieczyszczająca i przyjazna dla środowiska. Produkt reguluje niedobór omega-3 w organiźmie i polecany jest szczególnie weganom i wegetarianom. Zalecenia dotyczące spożycia odpowiadają dawce terapeutycznej. W przypadku ostrego niedoboru / słabego stosunku omega-6/3, zalecamy skonsultowanie dawkowania z lekarzem lub terapeutą.

Suplementy dla wegan – co warto widzieć?

Jak pomagają kwasy omega-3?

Kwasy tłuszczowe omega-3, zwłaszcza morskie EPA i DHA jak również zrównoważony stosunek omega-6/3 są ważne dla naszego zdrowia, ponieważ regulują między innymi ciche stany zapalne w organizmie

Ile kwasów omega-3 potrzebuję dziennie?

2.000 mg kwasów tłuszczowych omega-3 dziennie, reguluje niedobór omega-3 w Twoim organizmie. Zalecenie opiera się na wynikach analizy kwasów tłuszczowych i badaniach naukowych.

Dlaczego potrzebuję tak dużo kwasów omega-3?

Ze względu na obecną sytuację żywieniową wiemy, że u większości ludzi występuje deficyt kwasów omega-3. Rezultatem jest niezrównoważony stosunek omega-6/3.

San Omega Vegan Frischewert

Pozyskiwanie oleju z alg

Algi uprawia się w sztucznej wodzie morskiej, a następnie fermentuje w środowisku wodnym. Surowy olej jest wydobywana za pomocą wirówki. Proces ten jest szczególnie delikatny dla kwasów tłuszczowych. Olej z alg NORSAN jest produkowany w środowisku beztlenowym, dzięki czemu nasz olej jest optymalnie chroniony przed utlenianiem. Utlenianie powoduje nieprzyjemne zapachy i negatywnie wpływa na smak. Wartość utleniania (wartość TOTOX) – znana również jako wartość „świeżości” (im niższa, tym świeższa) – mieści się w niskim zakresie 11, co świadczy o wysokiej świeżości oleju z alg. Ze względu na uprawę alg, olej jest również bardzo ubogi w substancje szkodliwe. Zastosowaliśmy nowoczesny system, który filtruje olej w unikalny sposób.

Dlaczego w oleju z alg ważne jest uwzględnienie EPA?

EPA z alg odgrywa kluczową rolę w kontrolowaniu procesów zapalnych w organizmie.

  • Kwasy tłuszczowe omega-3 EPA z alg są punktem wyjścia dla hormonu przeciwzapalnego prostaglandyna typu 1 (PGE1). Jako eikozanoidy, hormon ten jest antagonistą hormonu zapalnego prostaglandyna typu 2 (PGE2), z czego kwas tłuszczowy omega-6 (kwas arachidonowy) jest materiałem wyjściowym. W ten sposób PGE1 EPA spowalnia efekt zapalny PGE2. Na marginesie, aspiryna atakuje również objawy PGE2.
  • Wysoki udział kwasów tłuszczowych omega-3 EPA w organizmie zmniejsza zdolność przetwarzania kwasów tłuszczowych omega-6 (omega-6 i omega-3 dzielą zdolność przetwarzania w organizmie). Ten pośredni efekt hamuje powstawanie kwasu arachidonowego omega-6 w organizmie.
Umwandlung Fettsäuren
Menu