Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.
Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny....
Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.
Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.
Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.
Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.
Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.
Inne pliki cookie to te, które są identyfikowane i nie zostały jeszcze sklasyfikowane w żadnej kategorii.
Suplementy dla wegan NORSAN są wytwarzane z mikro alg Schizochytrium sp. Ta mikroalga, tworzy bardzo ważne i niezastąpione dla naszego organizmu morskie kwasy tłuszczowe EPA i DHA. Weganom i wegetarianom trudno jest zastąpić wartościowe morskie kwasy tłuszczowe omega-3, EPA i DHA, które występują głównie w tłustych rybach zimnowodnych, podczas gdy konwencjonalne roślinne źródła omega-3, takie jak na przykład olej lniany, są wprawdzcie bogate w kwas omega-3 alfa-linolenowy (ALA), które jest przekształcany przez organizm ludzki w morskie kwasy tłuszczowe EPA i DHA tylko w niewielkiej części.
Dlaczego warto wybrać suplemety diety dla wegan z alg marki NORSAN:
Suplementy dla wegan NORSAN:
✓ Omega-3 Vegan (100 ml) dostaraczają 2000 mg omega-3 w dziennej porcji (1 łyżeczka), w składzie występuje olej z alg roślinnych (w 100% wegański), 1158 mg DHA, 609 mg EPA, 800 IU wegańskiej witaminy D3 a także organiczna oliwa z oliwek jako przeciwutleniacz.
✓ Omega -3 Vegan Kapsułki (60 sztuk) dostarczają 1.400 mg omega-3 w dawce dziennej (3 kapsułki), olej z alg morskich: bogaty w EPA & DHA z uprawy niskoemisyjnej i przyjaznej dla środowiska naturalnego, dodatkowo z ekstraktem z rozmarynu jako przeciwutleniaczem. Kapsułki są doskonałe dla podróżujących i nie powodują nieprzyjemnego odbijania się.
Uprawa alg jest nisko zanieczyszczająca i przyjazna dla środowiska. Produkt reguluje niedobór omega-3 w organiźmie i polecany jest szczególnie weganom i wegetarianom. Zalecenia dotyczące spożycia odpowiadają dawce terapeutycznej. W przypadku ostrego niedoboru / słabego stosunku omega-6/3, zalecamy skonsultowanie dawkowania z lekarzem lub terapeutą.
Jak pomagają kwasy omega-3?
Kwasy tłuszczowe omega-3, zwłaszcza morskie EPA i DHA jak również zrównoważony stosunek omega-6/3 są ważne dla naszego zdrowia, ponieważ regulują między innymi ciche stany zapalne w organizmie
Ile kwasów omega-3 potrzebuję dziennie?
2.000 mg kwasów tłuszczowych omega-3 dziennie, reguluje niedobór omega-3 w Twoim organizmie. Zalecenie opiera się na wynikach analizy kwasów tłuszczowych i badaniach naukowych.
Dlaczego potrzebuję tak dużo kwasów omega-3?
Ze względu na obecną sytuację żywieniową wiemy, że u większości ludzi występuje deficyt kwasów omega-3. Rezultatem jest niezrównoważony stosunek omega-6/3.
Algi uprawia się w sztucznej wodzie morskiej, a następnie fermentuje w środowisku wodnym. Surowy olej jest wydobywana za pomocą wirówki. Proces ten jest szczególnie delikatny dla kwasów tłuszczowych. Olej z alg NORSAN jest produkowany w środowisku beztlenowym, dzięki czemu nasz olej jest optymalnie chroniony przed utlenianiem. Utlenianie powoduje nieprzyjemne zapachy i negatywnie wpływa na smak. Wartość utleniania (wartość TOTOX) – znana również jako wartość „świeżości” (im niższa, tym świeższa) – mieści się w niskim zakresie 11, co świadczy o wysokiej świeżości oleju z alg. Ze względu na uprawę alg, olej jest również bardzo ubogi w substancje szkodliwe. Zastosowaliśmy nowoczesny system, który filtruje olej w unikalny sposób.
EPA z alg odgrywa kluczową rolę w kontrolowaniu procesów zapalnych w organizmie.
Olej z mikroalg jest interesującym nowym źródłem morskich kwasów omega-3 (EPA i DHA,), który ma kilka zalet w stosunku do oleju z ryb:
Te korzyści sprawiły, że w 2017 r. NORSAN wprowadził do swojego portfolio olej z alg morskich