Omega-3 z alg morskich

Roślinne omega-3 – 100% vegan

Omega-3 z alg morskich

Roślinne omega-3 – 100 % vegan

Olej z alg morskich

Omega-3 Vegan

100 ml

  • 2.000 mg omega-3 na dawkę dzienną (1 łyżeczka)
  • Z olejem z alg morskich: bogatym w EPA i DHA
  • Zrównoważone i przyjazne dla środowiska naturalnego pochodzenie
  • Z uprawy niskoemisyjnej
  • Z organiczną oliwą z oliwek jako przeciwutleniaczem
  • Z witaminą D3 (wegańską)
  • Smak: cytrynowy

109,00 zł

Omega-3 Vegan kapsułki

60 szt.

  • Z olejem z alg morskich: bogatym w EPA & DHA
  • 1.400 mg omega-3 na dawkę dzienną (3 kapsułki)
  • Z uprawy niskoemisyjnej i przyjaznej dla środowiska naturalnego
  • Z ekstraktem z rozmarynu jako przeciwutleniaczem
  • Doskonały dla podróżujących
  • Nie powoduje nieprzyjemnego odbijania się

99,00 zł

Olej z alg morskich

Omega-3 Vegan

100 ml

  • 2.000 mg omega-3 na dawkę dzienną (1 łyżeczka)
  • Z olejem z alg morskich: bogatym w EPA i DHA
  • Zrównoważone i przyjazne dla środowiska naturalnego pochodzenie
  • Z uprawy niskoemisyjnej
  • Z organiczną oliwą z oliwek jako przeciwutleniaczem
  • Z witaminą D3 (wegańską)
  • Smak: cytrynowy

109,00 zł

Omega-3 Vegan kapsułki

60 szt.

  • Z olejem z alg morskich: bogatym w EPA & DHA
  • 1.400 mg omega-3 na dawkę dzienną (3 kapsułki)
  • Z uprawy niskoemisyjnej i przyjaznej dla środowiska naturalnego
  • Z ekstraktem z rozmarynu jako przeciwutleniaczem
  • Doskonały dla podróżujących
  • Nie powoduje nieprzyjemnego odbijania się

99,00 zł

Roślinne omega-3 prosto z morza

Kwasy tłuszczowe omega-3 są niezbędne w życiu człowieka. Ponieważ nasze ciało nie jest w stanie samodzielnie ich wyprodukować, należy dostarczyć je poprzez jedzenie. Szczególnie kwasy tłuszczowe omega-3 morskie EPA i DHA odgrywają ważną rolę w naszym zdrowiu. Regulują one ciche stany zapalne w organizmie i są niezbędne dla różnorodnych procesów metabolicznych. Zapewniają one również prawidłowe funkcjonowanie mózgu, oczu i serca.

Roślinnym źródłem omega-3 z morza są mikroalgi Schizochytrium sp. Ten typ glonów składa się z mikroskopowo małych jednokomórkowych alg. Są one szczególnie bogate w kwasy tłuszczowe omega-3 DHA i EPA i żywią się wyłącznie substancjami organicznymi i roślinnymi, takimi jak martwe liście.

Dlatego idealnie nadają się one do dalszego przetwarzania na wegański olej omega-3 i dlatego stanowi podstawę dla naszego czystego oleju Omega-3 Vegan i naszych kapsułek wegańskich. Ze względu na wysoką zawartość EPA i DHA w stosowanych mikroalgach morskich, nasze produkty z olejów z alg naturalnie zawierają wysoką dawkę omega-3. Późniejsza obróbka chemiczna w celu osiągnięcia wyższego stężenia nie jest zatem konieczna.

Kwasy tłuszczowe omega-3 (EPA i DHA) zostały udowodnione jako pozytywne dla:
DHA przyczynia się do utrzymania prawidłowej funkcji mózgu*
DHA przyczynia się do utrzymania prawidłowego widzenia*
EPA & DHA przyczynią się do prawidłowej pracy serca**

* Według EFSA dla dziennego spożycia 250 mg DHA.

** Według EFSA, EPA i DHA są pobierane z dziennego spożycia wynoszącego 250 mg lub więcej.

Uprawa przyjazna dla środowiska

Proces produkcji naszego oleju z alg morskich jest zrównoważony i przyjazny dla środowiska. Mikroalgi morskie, których używamy w Omega-3 Vegan nie pochodzą z bezpośrednio z morza. Uprawa odbywa się w dużych pojemnikach w sztucznej wodzie morskiej. Oszczędza to zasoby morza i zachowuje bazę pokarmową dla ryb. Ryby wzbogacają również swoją zawartość omega-3 o algi. W ten sposób nie ingerujemy w naturalny ekosystem morza, a zasoby ryb i kryla są oszczędzane.

Ponieważ glony nie są pobierane z morza, od samego początku są szczególnie ubogie w zanieczyszczenia. Niemniej jednak, olej z alg jest również starannie oczyszczany z potencjalnych substancji szkodliwych i zanieczyszczeń. Produkcja odbywa się oddzielnie od innych produktów Omega-3. Stosowana witamina D pochodzi również ze źródła wegańskiego.

Kwasy tłuszczowe omega-3 EPA i DHA występują głównie w rybach, krylu i glonach. Roślinne źródła omega-3 to m.in. olej lniany i olej rzepakowy, jednak zawierają one tylko kwas tłuszczowy omega-3 ALA. Dlatego też wystarczające pokrycie dziennego zapotrzebowania na omegę-3 może być wyzwaniem dla wegan i wegetarian.

Dowiedz się więcej o naszym oleju z alg.

Świeżość i wysoka jakość

Unikalny i delikatny proces przetwarzania zapewnia wysoką jakość i świeżość oleju z alg. Są one decydujące dla dobrego smaku i przyjemnego zapachu. Wysoka jakość i świeżość oleju oznacza, że nie występuje nieprzyjemne „odbijanie się” po przyjęciu oleju lub kapsułek i oba produkty są szczególnie strawne. Przyjemny smak oleju Omega-3 Vegan dopełnia kilka kropel naturalnego oleju cytrynowego.

Ze względu na swój przyjemny smak i płynną formę dozowania, płynny olej z alg firmy NORSAN może być szczególnie dobrze stosowany w kuchni, na przykład w mieszankach z musli, serem twarogowym, sokami lub jako sos do sałatek. Kapsułki z olejem z alg mogą być również dobrze spożywane z posiłkiem z dodatkiem płynu.

Wegańskie produkty NORSAN Omega-3 Vegan (100 ml) dostaraczają 2000 mg omega-3 w dziennej porcji (1 łyżeczka), w składzie występuje olej z alg roślinnych (w 100% wegański), 1158 mg DHA, 609 mg EPA, 800 IU wegańskiej witaminy D3 a także organiczna oliwa z oliwek jako przeciwutleniacz.

Uprawa alg jest nisko zanieczyszczająca i przyjazna dla środowiska. Produkt reguluje niedobór omega-3 w organiźmie i polecany jest szczególnie weganom i wegetarianom. Zalecenia dotyczące spożycia odpowiadają dawce terapeutycznej. W przypadku ostrego niedoboru / słabego stosunku omega-6/3, zalecamy skonsultowanie dawkowania z lekarzem lub terapeutą.

Masz pytania?

chętnie na nie odpowiemy

E-Mail

info@norsan-omega.pl
Napisz do nas

Menu